kostel sv. Marka

Kostel sv. Marka na kopečku nad obcí, obehnán hřbitovní zdí. Oválná centrální stavba, Fasáda, zdobená plochými lisénovými rámy, je členěna na čtyři části - přední a zadní část vystupuje v podobě oválného rizalitu (asi 0,25 m před líc). Každá ze čtyř částí dělena pilastry na tři díly, ve středním okně kromě oltářní čtvrtiny, dvě postranní části slepé. Okna bez šambrán. V místech úskoků rizalitů čtyři opěrné pilíře dosahující do poloviny stavby, šikmo podepírající stavbu, z pískovcových kvádrů. Stavba sama ze smíšeného zdiva. Nad vchodem malá věžička o šíři středního pilastrového pole, se třemi půlkruhově zaklenutými okénky, boční schovaná ve spádu střechy, věžička zastřešena cibulkou ukončenou helmicí. Střecha kostela je rotační těleso s oválnou základnou a vrcholovou úsečkou, nad oltářem ve vrcholu křížek.