kostel sv. Michaela Archanděla

Farní kostel sv. Michala je neorientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu. Ke změně orientace došlo při rozšiřování kostela. Před původní presbytář byla na východní straně přistavěna hranolová věž. Směrem na západ pak byla k presbytáři dostavěna podélná loď ukončená novým půlkruhovým presbytářem. Na bočních stranách kostela je zřejmé původní rozvržení stavby. Původní presbytář je užší a je jakoby nepatřičně vložen mezi loď a kostelní věž. Fasáda kostela je hladká, členěna pouze lezénami v nároží a dvěma vyššími pravoúhlými okny se segmentovým záklenkem v nové lodi a jedním menším oknem v původním presbytáři. Nový presbytář půlkruhového zakončení je otevřen dvěma nižšími pravoúhlými okny se segmentovým záklenkem a v severní boční straně jedním oknem stejné profilace jako jsou okna kostelní lodě. K presbytáři na západní straně je přistavěna sakristie s oratoří v 1. patře s jednoduchými pravoúhlými okny opatřenými kovovou košovou mříží. Vstup do sakristie na západní straně lemuje kamenný portál s ušima. Hranolová poměrně vysoká věž na východní straně kostela má v přízemí prolomen pravoúhlý vstup akcentovaný nepůvodním kamenným portálem a tři nesymetricky umístěná okna, z nichž dvě ve spodní části jsou pravoúhlá. Zvonicové patro je otevřeno na všechny čtyři strany okny s půlkruhovým završením a uzavřeno dřevěnými lamelovými okenicemi. Hladkou fasádu akcentují lezény v nároží a podstřešní fabionová římsa, která nese jehlanovou střechu, ukončenou makovicí s dvouramenným křížem. U jihozápadní strany věže se nachází hranolová jednopatrová přístavba vstupu na hudební kruchtu s pravoúhlým vstupem lemovaným kamenným ostěním. Střecha kostela je sedlová, nad závěrem půlkuželová, krytá pálenou střešní krytinou. Uprostřed střechy nad lodí drobná sanktusníková vížka s barokní bání. Interiér kostela zaklenut křížovými klenbami sklenutými na podložené přízední pilíře s římsovými hlavicemi. Mezi presbytářem a kostelní lodí byla druhotně osazena původní gotizující barokní chórová přepážka.