kostel sv. Mikuláše

Kostel sv. Mikuláše je umístěný na návsi uprostřed obce. Je obklopen rozsáhlou zatravněnou plochou s několika vzrostlými stromy. Orientovaný kostel s čtvercovou lodí (původně presbytář starší stavby) a čtvercovou předsíní kryje stanová střecha s taškou bobrovkou a valbová s plechovou krytinou. Nad lodí se zvedá hranolová sanktusová věžička ukončená jehlancovou střechou s lomením ve spodní části. Průčelí jsou hladká se soklem opatřeným hrubou omítkou a s profilovanou římsou. Loď i předsíň osvětlují široká špaletová okna s lomeným záklenkem, v ose východní fasády je úzké lomené okno s rozevírající se špaletou. Vstup do kostela je veden na západní straně předsíně pravoúhlými dvoukřídlými kazetovými dveřmi osazenými v dřevěné zárubni. Předmětem ochrany je kostel a příslušné pozemky.