kostel sv. Mikuláše

Volně stojící jednolodní orientovaný kostel s půlkruhově ukončeným odsazeným presbytářem. Zastřešený valbovou střechou, krytou černým eternitem. Stavba má obdélný půdorys, je postavená ze smíšeného zdiva. Před západní průčelí předstupuje polovinou svého půdorysu čtyřboká věž. Západní průčelí věže je horizontálně členěno kordonovými římsami na čtyři patra. V přízemí obdélný kamenný portál s jednoduchou profilací ostění, nad ním trojboký profilovaný tympanon nesený dvěma rozměrnými volutovými ankonami. Nad portálem půlkruhové okno v profilovaném kamenném ostění. Ve třetím patře věže kruhové ostění s jednoduchou profilací a v něm věžní hodiny. V horním patře jsou obdélná, půlkruhově zaklenutá okna bez šambrán. Po stranách oken a na nárožích věže jsou hladké pilastry nesoucí římsu. Věž je ukončena profilovanou korunovou římsou a zastřešená čtyřbokou helmicí, krytou mědí. Boční průčelí a presbytář bez vertikálního členění. Fasáda je hladká, omítnutá vápennou omítkou s šedým břizolitovým povrchem. V bočních prlůčelích vždy tři obdélná okna půlkruhově zaklenutá a jedno okno půlkruhové - v profilovaných šambránách. V presbytáři dvě obdélná půlkruhově zaklenutá okna v profilované šambráně. Boční průčelí a presbytář jsou horizontálně členěny profilovanou římsou v místě patek záklenků oken, podstřešní římsou a výrazně vyloženou profilovanou korunovou římsou. Po obou bocích presbytáře dva pořístavky obdélného půdorysu, zastřešené valbovou střechou krytou plechem. V nich obdélná okna v kamenném ostění lemovaném páskou. V západní části bočních průčelí obdélné kamené portály bez profilace. Presbytář zaklenut konchou, loď plochostropá, kruchta na dvou pilířích s patkou a hlavicí, nepodklenutá. Triumfální oblouk klenutý valeně, s profilovanou archivoltou. Podvěží klenuto českou plackou na pasech. Strop lodi a koncha presbytáře jsou pokryty iluzívní výmalbou. Na bočních stěnách lodi iluzívně malované pilastry. ( popis J. Kovaříková, 1988)