kostel sv. Mikuláše Tolentinského

Kostel východně od náměstí, visutou lávkou spojen s bývalým zámkem, východně od kostela areál fary. Jednolodní orientovaná stavba půdorysu řeckého kříže, na západě hranolová věž, na východě pravoúhlý presbytář, k němu je ze severní strany připojena sakristie. Exteriér: Nároží konkávně vybraná, ostatní plocha členěna plochými pilastry nesoucími vysokou hladkou korunní římsu, plochy stěn zdobeny průběžnou pásovou bosáží, šambrány kolem oken hladké, bosáž nad nimi vytváří klenák. Hlavní vchod ze západní strany pravoúhlý, supraporta vytváří římsu s tympanonem. Na věži nad procházející korunní římsou půlkruhově zakončené okno, nad ním kruhový ciferník hodin. Střecha kostela sedlová s valbou, nad presbytářem sanktusník osmiboký s lucernou. Krytina původně keramická, nahrazena krytinou alukrytovou. Střecha věže jehlan s konkávně prohnutými stěnami, krytinou pozinkový plech, na vrcholu makovice.