kostel sv. Ondřeje

Podélná neorientovaná jednolodní stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště. Na východní straně hranolová věž a na jižní straně přistavěna přízemní sakristie a přízemní čtvercová předsíň předstupující před boční vchod do kostela. Fasáda členěna lezénovým rámem a prolomena třemi okenními otvory s půlkruhovým záklenkem. Okenní šambrány zdobeny klenákem ve vrcholu. Presbytář s půlkruhovým závěrem zdoben lezénovým rámem. Dvě pravoúhlá okna s půlkruhovým záklenkem jsou lemována šambránou s klenákem ve vrcholu. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu nad závěrem zvalbenou. Na střechu lodě se napojuje sedlová střecha presbytáře, která v závěru přechází ve zvalbenou. Hranolová dvoupatrová věž prolomena ze tří stran sdruženými okny. Zvonicové patro odděleno profilovanou římsou a prolomeno čtyřmi pravoúhlými okny s půlkruhovým záklenkem. Nad kruhovými hodinami zvlněna je dekorativně zvlněna profilovaná římsa, která nese báň s lucernou a makovicí krytou plechem. V přízemí věže centrálně prolomen pravoúhlý vstup se segmentovým záklenkem a nad ním na osu pravoúhlý okenní otvor opět segmentově zaklenutý. K jižní straně věže přistavěn válcový přístavek kruhového schodiště. U severní strany kostela novodobé přízemní přístavby na čtvercovém půdorysu. Interiér: kostelní loď na obdélném půdorysu zaklenuta valenou klenbou se styčnými výsečemi. Za vítězným obloukem se napojuje užší presbytář na pravoúhlém půdorysu s půlkruhovým zakončením. Klenba presbytáře se třemi výsečemi. Presbytář i loď členěny lezénami završenými profilovanými římsami. V závěru lodě hudební kruchta, nesená dvěma pilíři a podklenuta křížovými klenbami. Parapet hudební kruchty plný. V novější době byla kruchta rozšířena užitím dvou barokizujících krakorců. Kněžiště osvětleno dvěma okny ve hluboké špaletě. Loď je prosvětlena vždy třemi okny naproti sobě zasazených do hlubokých špalet. Věž ve východním průčelí tvoří vstupní předsíň zaklenutou křížovou klenbou s vytaženými hřebínky. Předsíň na jižní straně zaklenuta valenou klenbou. Na novodobém retabulu hlavního oltáře obraz z roku 1888 od malíře Joži Úprky. Retabula bočních oltář, kazatelna a lavice z 19. století.