kostel sv. Petra a Pavla

Kostel sv. Petra a Pavla je barokní jednolodní orientovaná stavba obdélného půdorysu s věží nad západní částí. Kostel je zděný a omítaný. Objekt má u terénu průběžný zalamovaný, v horní části profilovaný, sokl a je zakončen profilovaným architrávem s plochým vlysem a profilovanou korunní římsou. Loď kostela je zastřešena sedlovou střechou s valbou na východní straně, Krytinou je režná bobrovka. Západní průčelí je akcentováno vyrůstající hranolovou věží se stanovou střechou s lucernou. Průčelí je členěno pilastry s jónskými hlavicemi na tři pole. V prostředním poli se nachází obdélný portál s ostěním a zdůrazněným hlavním klenákem vyplněný dvoukřídlými dveřmi. Nad portálem se nachází supraporta, která je ukončena segmentovou římsou. V supraportě se nachází dva erby. V ose nad portálem se nachází segmentově zaklenutý okenní otvor původně vyplněný tabulkovým sklem. Otvor je ohraničen ostěním se zvýrazněným hlavním klenákem a ušima. Pod okenním otvorem se nachází zrcadlo se speciální tvarem. V krajních polích se nachází niky se sochami patronů kostela – vlevo sv. Petr a vpravo sv. Pavel z Tarsu. Nad korunní římsou se nachází atika, na kterou navazuje štít přední stěny věže. Po stranách štítu stěny věže se nachází konkávně prohnutá volutová křídla. Stěny věže jsou lemovány nárožními pilastry. V ose stěny věže je segmentově zaklenuté okno se stejně řešenou nadokenní římsou, nad níž se nachází ciferník. Jižní průčelí je tvořeno pěti okenními osami a je členěno pilastry. V ose se nachází mělký rizalits postranním vchodem, uvedeným čtyřmi schodišťovými stupni. Dveřní otvor je tvořen jednokřídlými dveřmi s nadsvětlíkem, ohraničen je ostěním. Východní průčelí je tvořeno třemi poli rozčleněnými pilastry. V prostředním poli se nachází segmentově zaklenutý okenní otvor s ostěním. Průčelí je představena zhruba obdélná sakristie s nárožními pilastry a valbovou střechou. Severní průčelí je tvořeno stejně jako jižní. Postranní vchod je tvořen dveřmi ohraničenými ostěním s hlavním klenákem.