kostel sv. Petra a Pavla

Areál kostela sv. Petra a Pavla: Kostel. Historický hřbitov. Ohradní zeď se 2 branami. Součástí zdi i několik architektonicky ztvárněných náhrobků. Kostel gotického původu byl v pol. 18. století barokně přestaven. Orientovaný, volně stojící na pozemku bývalého hřbitova, obehnaném zdí z lomového kamene se dvěma brankami, osazenou několika náhrobky. Kostel zděný ze smíšeného zdiva, omítaný; obdélné jednolodí plochostropé,s fabionovou římsou, presbytář zaklenut plackou. Hranolová věž v ose východního průčelí,zvýšená 1881, západní průčelí konvexní s převýšeným štítem. V kostele dochován presbytář a zdivo ze 14. století. Kostel náležel k Zbraslavskému cisterciáckému klášteru až do jeho zrušení Josefem II. V roce 1881 byl opraven hrabaty Öttingenskými. Další obnova proběhla v roce 1936.