kostel sv. Petra a Pavla

Dřevěná roubená jednolodní stavba obdélného půdorysu s krátkou, téměř čtvercovou lodí a trojboce uzavřeným presbytářem. Venkovní stěny jsou opláštěny deskami s lištami na spárách. Dvouhřebenová sedlová střecha je kryta šindelem, na hřebeni presbytáře je vztyčen štíhlý sanktusník s jehlancovou stříškou krytou plechem. Loď i presbytář jsou prolomeny obdélnými půlkruhově ukončenými okny (v lodi po třech, v presbytáři 2+1). Před západní průčelí předstupuje patrová předsíň krytá sedlovou šindelovou stříškou, k níž z jihu přiléhá schodiště na kruchtu s pultovou stříškou, obojí je prolomeno drobnými čtvercovými okénky. Patro předsíně slouží jako zvonice. Další předsíň s bočním vstupem je přistavěna k jižní stěně lodi, na ni navazuje sakristie při jižní stěně presbytáře s depozitářem v patře.