kostel sv. Petra a Pavla

Prostá jednolodní stavba se čtvercovou lodí, obdélným presbytářem a za ním v ose kostela umístěnou sakristií půlkruhového půdorysu. Nad západním průčelím je do stavby pojata hranolová věž. Loď je osvětlena z každé strany jedním velkým půlkruhovým oknem, presbytář z každé srany menším půlkruhovým oknem. Pod okny lodi boční vstupy s pravoúhlými portálky. Vnější zdi členěny kordonovou římsou a pásovou omítkovou rustikou, v každé straně jedno velké obdélné okno nahoře půlkruhově ukončené. Profilovaná podokapní římsa obíhá celou věž a nad průčelím a nad hřebenem střechy kostela odděluje trojúhelný štít, vytvořený nízkou sedlovou střechou věže, krytou eternitem, v jejímž středu se zvedá štíhlá jehlancová vížka s makovicí sa plechovým křížkem. Hlavní průčelí kostela jednoosé, s velkým pravoúhlým portálem s letopočtem 1833 v nadpraží a s nadedveřní římsou, nesenou toskánskými pilastry, nad níž je půlkruhové okno. Nahoře je průčelí ukončeno trojúhelným štítem s profilovanými římsami. Interiér: čtvercová loď je zaklenuta českou plackou, obdélný presbytář oddělený půlkruhovým vítězným obloukem, zaklenutý pruskou plackou, sakristie zaklenutá konchou. Klenby vybíhají z průběžně profilované římsy. Na západní straně lodi kruchta na dvou hranolových pilířích s entazí a se čtvercovými hlavicemi zdobenými kanelováním a kapkami, vytvářejících dole tři pole arkády se stlačenými oblouky. Patro kruchty zaklenuto valeně, odděleno od lodi hladkým zděným zábradlím, ukončeným profilovanou římsou. Přízemí i patro kruchty spojeno průchody zaklenutými stlačenými oblouky s podvěžím (v přízemí tvoří podvěží vstupní předsíň kostela). V postranních částech průčelí vedle podvěží jsou schodiště. ( Popis S. Vlčková, 1988) Dlažba v lodi, podkruchtí i v sakristii z diagonálně kladených pískovcových desek. Na kruchtu a dále do věže vede točité schodiště s dřevěnými profilovanými stupni a vřetenem tesaným z pískovce.