kostel sv. Petra a Pavla

Kostel je situován na jižním konci větší podélné návsi. Je obklopen bývalým hřbitovem a vymezen mohutnou kamennou zdí s korunou z kamenných desek. Vstup se otevírá na západě areálu (litinová pilířová branka), ústí k němu staré kamenné schodiště, téhož typu jako zeď, další branka je na východní straně areálu. Orientovaný kostel v dominantní poloze na členitějším půdoryse, má dlouhou obdélnou loď, odsazený pravoúhlý presbytář, rámovaný na severu sakristií a na jihu oratoří. Na východní straně je výrazná věž s vysokou jehlancovou střechou. Fasády věže i západního průčelí jsou členěny lizénovým rámcem s obloučkovým vlysem. Loď má půlkruhová okna. Fasády, upravované patrně v 19. století, jsou opatřeny tvrdou, patrně novodobou omítkou. Kostel i presbytář kryjí sedlové střechy. Střešní krytinu tvoří tašky bobrovky, u věže plech (patrně nový). Presbytář je klenut polem křížové žebrové klenby, loď s novorománskou kruchtou je ukončena trámovým stropem. Na severní straně středověké části lodi se dochoval původní gotický portál. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď se schodištěm a pozemky areálu.