kostel sv. Petra a Pavla

Situace: Orientovaný kostel je umístěn v parkové úpravě na místě historického hřbitova, umístěného na hraně svahu na kraji protáhlé návsi. Jednolodní venkovský kostel s téměř čtvercovou plochostropou lodí a trojboce uzavřeným presbyteriem, doplněný sakristií na severní straně. V průčelí mohutná čtvercová věž. Vnějšek: Presbyterium opírají jednou odstupněné opěrné pilíře. Loď člení svazky pilastrů. Nároží věže okosena. Střecha kostela kryta eternitem, presbyterium a sakristie taškami. Báň věže oplechována. Loď má jednoosé boční stěny, plochy opatřeny jemným omítkovým střikem světle cihlově červené barvy, bílé svazkové liseny hladké. Sokl pískovcový, shora profilovaný. V jižním průčelí lodi je v ose situován hrotitý portálek s profilací: okosení, prut, výžlabek v okosení. Okna lodi a věže mají pískovcové šambrány s parapety, kelnáky a lištou, výplnmě jsou nepůvodní, ve věži žaluzie. Presbytář členěn obdobně, v každém poli kromě závěru je jedno kasulové okno.