kostel sv. Petra a Pavla

Areál kostela je situován při hlavní místní komunikaci na západní straně návsi. Sestává z kostela, kamenné ohradní zdi s branou, vymezující hřbitov kolem kostela, a dřevěné zvonice, která je situována severně od kostela vně ohradní zdi hřbitova. Kostel je jednolodní, obdélný se čtyřbokým presbytářem opatřeným gotickými opěráky, obdélnou sakristií při severní straně lodi a západním novogotickým průčelím, členěným portálem, nikami a kruhovým oknem. Boční strany má hladké, prolomené segmentově ukončenými okny a obdélným portálem na jižní straně. Celodřevěná, bedněná zvonice čtvercového půdorysu na nízkém kamenném soklu má mansardovou střechu krytou šindelem. Omítnutá ohradní zeď je vyzděna z kamene, místy ze smíšeného zdiva, a vymezuje plochu hřbitova na půdorysu nepravidelného osmiúhelníku. Severovýchodně od kostela se nachází brána zaklenutá půlkruhem, ukončená konvexně vzdutou římsou a završená vykrojeným štítem. Koruna zdi je krytá cihlami, brána prejzy. Předmětem ochrany je kostel sv. Petra a Pavla, ohradní zeď s branou, zvonice a pozemky vymezeného areálu.