kostel sv. Petra a Pavla

Areál kostela se hřbitovem a márnicí, jenž je obklopen ohradní zdí se vstupní brankou, se nachází uprostřed vsi, podél hlavní komunikace. Jednolodní orientovaný kostel sv. Petra a Pavla má obdélnou loď s trámovým stropem dosedajícím na šikmý prvek a kamennou konzolu. Na východě se do lodi triumfálním hrotitým obloukem otevírá pravoúhle zakončený presbytář sklenutý křížovou klenbou s profilovanými kamennými žebry vybíhajícími z nárožních jehlancových konzol. Na presbytář navazuje v ose sakristie s valenou klenbou. Před severní stěnu lodi je předsazena trojboce zakončená pseudogotická kaple s trámovým stropem. Před západní průčelí je předsazena hranolová věž z r. 1719, s plochostropou předsíní v podkruchtí. Krov nad lodí vaznicový se stojatou stolicí a krov nad presbytářem hambalkový s ležatou stolicí s pásky a vzpěrami.