kostel sv. Prokopa

Areál kostela sv. Prokopa se nachází v centru města, v západní části hlavního, Husova náměstí. Součástí areálu jsou farní kostel sv. Prokopa a sousoší Kalvárie se sv. Máří Magdalénou, přisazené k východní stěně závěru presbytáře, na jeho osu, a orientované do prostoru náměstí. Hranice areálu nejsou znatelně vymezeny. Plocha areálu je určena pozemkem se stavbou kostela a částmi pozemků parc. č. 1754/2 (jedná se o prostranství před hlavním západním průčelím kostela, včetně na osu průčelí komponovaného schodiště z ulice Vilímkovy a nad touto ulicí vyvýšené terasy podél severní stěny lodi, a pokračování téhož pozemku z jižní strany podél lodi kostela až za presbytář) a parc. č. 1842/5 (zatravněná plocha v parkové úpravě za presbytářem kostela včetně chodníku, který ji po obvodu lemuje a dále pokračuje ulicí Vilímkovou podél severní fronty kostela a k ní příléhající, již zmíněné terasy, až ke zmiňovanému schodišti před západním průčelím kostela).