kostel sv. Prokopa

Stavba kostela spočívá na kamenném trnoži, je hladce omítnut, kromě výplní na jednotlivých částech budovy, jež jsou opatřeny vrhanou omítkou. Západní průčelí končí štítem, vroubeným zalomenou a proláklou hlavní římsou. Věže hranolovité, dvoupatrové, nižší než štít (nebylo architektem zamýšleno), nízké cibulovité báně kryty šindelem. Kryt na lodi je eternit (dříve šindel). Vchody jsou dva, obdélné v kamenném ostění. Oken celkem 12, z nich jedno kruhové, mají dřevěnou kružbu. V sakristii a depozitáři dvě menší okénka. Loď kostela 12,20 x 15,50 m veliká, osmiboká, ohraničená v podélné a příčné ose 5 m širokými otvory, přepásanými polokruhovými oblouky a v úhlopříčných stranách výklenky o rozpětí 2,40 m, přezděnými polobáněmi. Zdi lodě i presbytáře zesíleny, jsou v otvorech a v koutech barokními pilastry, nesoucí silnou římsu. Oratoře po obou stranách lodi, 2,50 m hluboké i kruchta se zábradlím z čtyřbokých dřevěných kuželek.