kostel sv. Šimona a Judy

Kostel je jednolodní orientovaná stavba situovaná ve střední části obce, s lodí obdélného půdorysu s okoseným nárožím, odsazeným čtvercovým presbytářem a obdélnou sakristií po jeho severní straně. Předstupující část západního průčelí je užší, střední osa je zdůrazněna mělkým rizalitem a na něj navazující hranolovou věží. Fasády jsou převážně hladké, pouze jednotlivá pole západního průčelí obíhají podložené lizénové rámy. Korunní římsa je zdvojená, v horní části výraznější profilace. Horizontální členění římsami rovněž v patře věže, korunní římsa obíhá kolem hodinového ciferníku. Vstup do kostela podvěžím kamenným portálem, pravoúhlým s nadsvětlíkem a vodorovnou římsou, další vstup do lodi z jižní strany. Dveře dvoukřídlé. Hlavní prostory osvětlují velká okna se segmentovým záklenkem a plochými šambránami, schodiště na kúr má menší okénka stejného tvaru, okna věže užší s půlkruhovým záklenkem. Kostel kryje valbová střecha s drobnými sedlovými vikýři. Věž je ukončena přilbou. Loď má v interiéru zaoblené rohy, v západní části je vložená kruchta, podepřená dvěma pilíři. Stěny člení pilastry. Loď i presbytář zaklenuty plackami oddělenými pasy. Vše pokrývá výmalba imitující tapety, stylizovaný rostlinný ornament.