kostel sv. Václava

Přibližně orientovaná podélná jednolodní sálová stavba obdélného půdorysu vsazená do severního křídla areálu. Hladké boční fasády jsou prolomeny okny se segmentovým záklenkem. Hlavní západní průčelí s nevýrazným středním rizalitem, nad nímž se zvedá hranolová věž, člení masivní pilastry nesoucí dórské kladí. V rámci rizalitu se mohutná podstřešní římsa lomeně zvedá a zasahuje do plochy volutového štítu, částečně kryjícího tělo věže. Vstup do kostela je přístupný v ose západního průčelí kamenným portálem s nadsvětlíkem ukončeným římsou. Portál vede do podvěží zaklenutého plackou. Sál je zaklenut plackami mezi pasy dosedajícími na mohutné přízední pilíře, završené dórským kladím. Mezi pilíři jsou valené podklenuté oratoře, pod nimi oltářní výklenky. Jejich čelní stěny pokrývá iluzivní malba sloupového oltářního retabula. Obdobně je provedeno také retabulum hl. oltáře; u paty sloupů jsou zde namalovány postavy sv. Alžběty a Augustina.