kostel sv. Václava

Cihelný kostel s obdélnou lodí a nižším pravoúhlým presbytářem, zesílenými v nárožích diagonálními opěráky. Nad lodí nízká sedlová střecha, nad presbytářem valbová, kryté bobrovkou. Na hřebeni střechy nad lodí oplechovaná osmiboká vížka s lucernou a cibulí. Na severní straně presbytáře čtvercová sakristie, na jihu otevřená předsíň, obě s valbovými střechami krytými bobrovkou. Nízký štít v západním průčelí s obdélnou středovou částí, konkávně prohnutými křídly a trojúhelným nástavcem s lizénovými rámci. Okna obdélná se segmentovými záklenky a s jednoduchými šambránami, na stěnách lodi mělké lizénové rámce a mělká podokapní římsa. V západním průčelí prostý pravoúhlý vchod. Na severním průčelí sakristie pravoúhlé okno s mříží, ve východní zdi vstup v pravoúhlém hladkém ostění a s dveřmi okovanými pásy s rozetkami v křížení. Otevřená jižní předsíň plochostropá s valbovou střechou, krytou bobrovkami a pravoúhlým portálem.