kostel sv. Václava

Kostel je umístěný ve středu obce na východní straně náměstí. Orientovaná stavba s obdélným jednolodím má na západě předsazenou hranolovou věž a na východě trojboce ukončený presbytář. Věž se zkosenými nárožími ukončuje střecha ve tvaru projmutého jehlanu završená lucernou a pokrytá měděným plechem, loď se zaoblenými nárožími kryje sedlová střecha s pálenou taškou bobrovkou. Průčelí - tvořené věží - zdobí osově umístěný kamenný portál korunovaný suprafenestrou tvaru prolomeného segmentového frontonu, ve které je umístěný heraldický znak. Plochu nad znakem prolamuje kruhové okno. Zvonové patro odděluje mohutně vysazená odstupňovaná římsa, která nese trojúhelníkový štít, jehož obvod je zdůrazněn výraznou profilací. Patro prolamují vysoká půlkruhově ukončená okna lemovaná šambránou. Celou věž ukončuje mohutná odstupňovaná korunní římsa, jež se nad hodinovým ciferníkem segmentově zvedá. Ve stěnách lodi a presbytáře se nacházejí špaletová půlkruhově zaklenutá okna oddělená pilastry s římsovou hlavicí zdobenou čabrakovým motivem. Předmětem ochrany je kostel - stavba a příslušný pozemek. Ke kostelu byly v roce 2015 přemístěny památkově chráněné sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Prokopa z Bykáně (rejst. č. ÚSKP 20016/2-1039).