kostel sv. Václava

Kostel stojí osamoceně na návrší na jižním okraji obce. Orientovaný jednolodní kostel má pětiboký jen mírně odsazený presbytář a hranolovou věž situovanou v západním průčelí. K severní straně lodi přilehá pravoúhlá sakristie. Loď je pokrytá sedlovou střechou s eternitovými šablonami, věž ukončuje střecha ve tvaru osmibokého - u základny rozšířeného - jehlanu s lucernou. Fasády lodi člení obdélná okna s odsazeným půlkruhovým záklenkem, fasády presbytáře oválná okna. Fasády věže pročleňují nárožní pilastry a kasulová okna v patře, respektive okna zaklenutá odsazeným segmentem v přízemí. Všechna okna jsou rámována šambránami s páskou, kasulová okna věže mají navíc vrcholový klenák. Kolem kostela se rozkládá hřbitov na nepravidelném půdorysu, vymezený ohradní zdí, jejíž nejstarší části se dochovaly SV od kostela. Východně od kostela je situovaná márnice. Byla vystavěna na obdélném půdoryse, se západním průčelím zdůrazněným portikem.