kostel sv. Václava

Jednolodní kostel s obdélnou lodí a pravoúhle uzavřeným odsazeným presbytářem. K severnímu průčelí přiléhá drobná obdélná sakristie, k jižnímu se ve stejné ose pojí patrová obdélná kaple. K severnímu průčelí je vedle toho přiložena ještě drobná čtvercová předsíň kryjící postraní vstup do kostela. Stavba je zvýšena na profilovaném kamenném soklu, z něhož vystupují po celé ploše fasády iluzivní lizénové rámce se stylizovanými hlavicemi a průběžnou hladkou korunní římsou. Kostel je kryt sedlovými střechami s valbou nad presbytářem, sakristii a kapli kryjí pultové střechy. Nad úroveň hřebene střechy lodi vystupuje sanktusová věžička ukončená cibulovou bání s křížem a makovicí. Všechny střechy otevírají vikýře ve tvaru mírně stoupavých volských ok. Hlavní západní průčelí se hlavním vchodem se otáčí směrem do zástavby vesnice a vrcholí zděným atikovým štítem s kamennými volutami v hranách a segmentovým nástavcem. Při nasednutí volut jsou na nárožích průčelí postaveny hranolové nástavce s vrcholovými koulemi. Hlavní průčelí dynamizují kamenné hlavice zdvojených pilastrů, které vynášejí kamennou profilovanou korunní římsu, nad níž nasedá atika. Průčelí člení jedna průběžná osa, do níž vstupují ve směru od zdola vzhůru: obdélný dveřní otvor vymezený kamenným ostěním portálu se zvýrazněným překladem, na nějž navazují segmentová křídla přetrženého nástavce, mezi než je vložen velký erb Adlerthurnů. Nad dveřním otvorem navazuje světlíkový okenní otvor se segmentovým záklenkem, který zdůrazňuje kamenné ostění s mírnými ušima. Ve štítu je v ose otevřena nika, do níž je vložena terakotová socha Panny Marie. Zbylá průčelí otevírají obdélné okenní otvory se segmentovými záklenky, které zdůrazňují štukové rámce s ušima.