kostel sv. Václava

Rozlehlý jednolodní kostel s pravoúhle ukončeným presbytářem a s východní hranolovou věží se nachází v jižní části návsi. Pohledově exponované je především západní vstupní průčelí, ukončené barokním volutovým štítem, uvozené pilířovou vstupní brankou se sochami sv. Floriana a sv. Rocha (?). Kolem kostela se rozkládá bývalý hřbitov, vymezený původní kamennou ohradní zdí (zvenku omítanou). Jižně od kostela jsou zvnitřku hřbitova ve zdi vsazeny čtyři náhrobníky. Před západním průčelím kostela stojí po stranách dva litinové kříže. Na jihovýchodní straně areálu, vně ohradní zdi stojí márnice. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s vsazenými náhrobníky a se vstupní brankou se dvěma sochami světců, márnice a pozemky areálu.