kostel sv. Václava

Areál je tvořen gotickým jednolodním kostelem s věží po severní straně presbytáře a západní a jižní předsíní lodi a ohradní zdí s branou. Situace kostelního areálu: Vesnice je situována na obou stranách nevýrazného údolí potoka Čertůvky, tekoucího severojižním směrem. Osu zástavby tvoří cesta do Osic, SZZ směr, která je uprostřed vsi obloukovitě vypjatá k jihu. Kostelní areál je umístěn uprostřed obce, při vrcholu oblouku cesty a je vysunut k jihu . Orientovaný kostel stojí uprostřed nepravidelně oválného, téměř kruhového hřbitova vymezeného zdí a přístupného branou ze severu, od ulicové návsi. Na jižní a východní straně je na vnější straně zdi nevýrazná sníženina, snad relikt příkopu. Ze západu přiléhá ke hřbitovu obdélná přízemní fara.