kostel sv. Václava

Obdélná stavba se zaoblenými rohy, presbytář na jižní straně neodstupněný, uzavřený segmentem, sakristie obdélná. Stěny kostela členěny okny segmentově uzavřenými, uvnitř jen se sdruženými pilastry (z výstavby 1774), loď plochostropá, presbytář klenut valeně a konchou s lunetami. Střechy valbová nad lodí, půlkuželová se sanktusníkem nad presbytářem, pultová nad sakristií s oratoří v patře (krytina vláknocementová nebo břidlice) stanová nad věží (krytina plech). Fasády hladké, hlavní římsa fabionová. Západní portál pravoúhlý s kamenným ostěním s obvodovou lištou. V interiéru stěny lodi mezi okny výrazně členěny podloženými lisenami s vpadlými obdélnými poli. Na západní straně lodi zděná kruchta na dvou hranolových pilířích se zkosenými rohy, vysokými sokly a římsovými hlavicemi, plochostropá, do lodi otevřena půlkruhovým obloukem. Betonová dlažba. Vítězný oblouk půlkruhový. Nad sakristií oratoř, do presbytáře prolomena dvojicí obdélných otvorů se segmentovými záklenky. Po jižní straně lodi hranolová věž, na jejíž jižní stěně zevně kaplička s dřevěnou sochou sv. Jana Nepomuckého z 2/4. 18. stol. Výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého: prostor kaple tvořen velkou nikou na jižní straně, po stranách naznačeny pilastry, členěny rustikou, archivolta lemovaná plochou lištou, jižní fasáda završena trojúhelným štítem. Nika uzavřena nízkou dvoukřídlou kovanou brankou. Socha osazena na nízkém zděném stupni a na hranolovém soklu s novodobým obkladem. Postava světce (výška 120 cm, polychromie novodobá) v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě v mírném kontrapostu, hlava natočena ke krucifixu, který drží diagonálně před tělem opřený o levou paži, ve svěšené pravé ruce drží vztyčenou palmovou ratolest.