kostel sv. Václava, bývalý - fragmenty ve zdivu

Obytný dům čp.115 - hostinec, jednopatrová budova se zahrádkou, do dvora zchátralá dřevěná pavlač. Na jihu bývaly zbytky sakristie. Původní podoba kostela setřena novějšími adaptacemi. Kostel sestával z podsklepené věže o rozměrech 9,7 x 5,5m, mírně obdélné lodi o rozměrech 11,3 x 10,2m a apsidy. Zdivo lodi dosahuje tloušťky 1,1m a sahalo do výšky 6m. Zdivo řádkové z lomové opuky, cihelné záklenky a pozdější dozdívky, fragmenty nečleněných omítek, fragmenty cihelné výžlabkové římsy na záp. průčelí. Střecha valbová, na záp. s polovalbou, novodobá krytina z ražených tašek. Okenní a dveřní otvory vesměs s výplněmi z konce 19. /poč. 20. stol. Po přestavbě nahradilo apsidu obdélné kněžiště,v 18. stol. došlo k její přestavbě na sýpku. Po požáru 1841 přestavba na hostinec. Do interiéru vloženo podlaží, v patře zachována volná východní část s vloženým pódiem, plochý strop s omítaným podhledem. ve zdivu v sondách patrný zazděný vítězný oblouk - cihelný a další zazědné otvory. (doplněk popisu dle foto J. Svobodová)