kostel sv. Václava se hřbitovem

Areál kostela sv. Václava se nachází uprostřed městyse na mírně vyvýšeném místě bývalého hřbitova zrušeného roku 1878. Plocha bývalého hřbitova je obehnána terasovou zdí s laťkovým plotem a ohraničuje tak areál několika sakrálních budov a objektů. Celému areálu dominuje orientovaná jednolodní stavba kostela sv. Václava. Jihovýchodně od kostela se nachází hřbitovní kostnicová kaple (karner), připomínající pozdně románskou rotundu. V jihozápadní části bývalého hřbitova se nachází výklenková kaplička (monumentální typ poklony) s barokním sousoším Kalvárie, na kterou navazuje výrazně nižší nechráněná budova garáže. Východně od kostela je pak ještě umístěna památkově nechráněná budova márnice. Jižně od kostela se nachází kamenný kříž a severně od kostela se tyčí pomník obětem 1. světové války, ke kterému od silnice stoupá kamenné schodiště. Všechny budovy jsou omítnuty v okrovém tónu, karner ohozen pouze hrubou omítkou.