kostel sv. Vojtěcha

Jednolodní orientovaný kostel je zděná omítaná výrazně členitá stavba s lodí obdélného půdorysu, s polygonálně uzavřeným presbytářem s představěnou nižší hmotou zdiva s výklenky završenými segmentovým obloukem a polygonální sakristií v ose východního průčelí. V ose západního průčelí vyniká představěná předsíň s otvorem zakončeným segmentovým obloukem a úzká hranolová věž. Okenní otvory jsou z velké části završené segmentovým obloukem, některé jsou kruhové se šambránami. Korunní římsa je profilovaná, místy nad okenními otvory vytažená do segmentového či půlkruhového oblouku. V západním průčelí je loď zakončena štítem s volutovými křídly a trojúhelným náběhem přerušeným hmotou věže. Jednotlivé části stavby mají střechu krytou prejzy. Jehlancová střecha věže vrcholí makovicí a dvouramenným křížem. Předmětem ochrany je kostel a vymezené pozemky.