kostel Všech svatých

Jednolodní kostel s obdélnou lodí a trojboce uzavřeným presbyteriem, na severu přiléhá sakristie. Před průčelím věž. Vnějšek: Presbyterium opřeno jednou odstupněnými pilíři. Opěráky i na nárožích sakristie. Okna hrotitá, dvoudílná, s kružbami. V presbyteriu čtyřlisty, v lodi i plaménkové motivy. Korunní římsa kamenná, vyžlabená. V přízemí průčelní věže předsíň, s průchodem otevřeným širokými lomenými oblouky. Předsíň zaklenuta křížově. Střecha kryta taškami. jehlan věže a sanktusová věž plechem. Náhrobky: U věže kostela náhrobky patrně majitelů Svojšic. Jižně při věži náhrobek ženský, severně s erbem. Interiér: Presbyterium sklenuto jedním polem křížové žebrové klenby, meziklenebním žebrem a závěrem. Slabá klínová, jednou vyžlabená žebra se protínají v kruhových svornících s reliéfy rosety a hvězdice. Konzoly jehlancové buď s kružbovými motivy nebo s točenými žlábky. Svazek žeber při meziklenebním žebru spadá do půlválcových přípor bez hlavic s tordovanými patkami, nad nimiž motiv provazce. Na severní straně obdélný výklenek sanktuaria rámovaný pruty. V nadpraží oslí hřbet s kytkou na vrcholu. Portál do sakristie má pravoúhlé ostění s přetínáním. Otvor vchodu sedlový. Sakristie sklenuta dvěma poli křížové klenby bez žeber. Loď plochostropá. Na západě dřevěná kruchta.