kostel Všech svatých

Podélná orientovaná stavba s křížovou lodí, trojboce uzavřeným presbytářem a dvěma hranolovými věžemi v západním průčelí. Objekt je vystavěn z kamenného a smíšeného zdiva;zastřešen je sedlovými a valbovými střechami s krytinou z pozinkovaného plechu. Nad křížením lodi osmiboký sanktusník s bání, pokrytý pozinkovaným plechem. Omítky vápenné, s hrubým břízolitovým nástřikem šedě okrového odstínu. Okna obdélná, zaklenutá segmentem, rámovaná hladkou šambránou. Nárožní křížové lodi jsou zaoblena a její průčelí členěna jednoduchými lisenovými rámy, nesoucími profilovanou korunovou římsu. Boční průčelí hlavní lodi jsou členěna stejně. Korunová římsa obíhající stavbu jako sjednocující prvek, dělí obě věže v západním průčelí na spodní a horní část. Západní průčelí trojosé. Nároží obou věží jsou zaoblena a vyztužena pískovcovými kvádry. V horních částech věží je v každé fasádě obdélné okno zaklenuté segmentem, bez šambrány. Fasády jsou ukončeny profilovanou věžní korunovou římsou, která se v osách průčelí vzdouvá a do půlkruhu na místě vložena vestavba s kruchtou. V přízemí západního průčelí výrazně profilovaný pískovcový portál s nadpražím ve tvaru plochého segmentu. V jeho vrcholu je osazen klenák tvarovaný jako svisle konická ankona. V portále dvoukřídlé dveře z diagonálně skládaných vlysů s profilem, pobitých hřeby. Nad portálem obdélné okno ukončené segmentem. Po jeho stranách v osách věží slepá obdélná okna zaklenutá segmentově. Nad vestavbou kruchty mezi věžemi je západní průčelí ukončeno trojbokým štítem, ukončeným římsovým segmentem nesoucím pískovcovou sochu P. Marie. Ve štítě je ve střední ose slepé oválné okno bez šambrány. Presbytář polygonální, ukončený trojboce. Okna presbytáře stejná jako v lodích, v jeho východní stěně je okno zaslepené. V jižní stěně presbytáře je přistavěna sakristie obdélného půdorysu se zaobleným nárožím. Průčelí členěna lisenovými rámy, nesoucími profilovanou korunovou římsou. Zastřešení valbovou střechou krytou pozinkovaným plechem. V jižním průčelí sakristie obdélný pískovcový portál lemovaný obvodovou páskou s ušima. Dveře vlysové, skládané stromkovitě. Okna obdélná, tabulková, bez šambrán. V západním průčelí jižního křídla transeptu je obdélný pískovcový portál profilovaný páskou na obvodě s ušima a kapkami. Dvoukřídlé dveře z profilovaných, stromkovitě skládaných vlysů pobitých hřeby. Západní průčelí dvouosé, okna obdélná, šestitabulková, bez šambrán. Průčelí je plasticky členěno lisenovým rámem nesoucím profilovanou korunovou římsu. Omítky vápenné, štukové, v jednotném šedavém odstínu. (autorka popisu: Kovaříková, 1988)