kostel Všech svatých

Areál je situován v horní jižní části svažité návsi v centru osady. Je obklopen funkčním hřbitovem s ohradní zdí a branou. Severně od kostela stojí dřevěná zvonice. Drobný kostel má obdélnou loď, odsazený pravoúhlý presbytář a předsíň před západním vstupem do lodi. Presbytář je klenutý nepravidelnou valenou klenbou s výsečemi. Přesbytář od lodi odděluje vítězný oblouk elipsovitého tvaru. Západní část plochostropé lodi zaujímá kruchta s varhanami, osazenými uprostřed poprsnice. Ve strohém nezdobeném exteriéru vyniká raně gotický portál na jižní straně lodi. Západní portál uvnitř předsíně má jednoduchý barokní charakter. Okna kostela pocházejí z novějších přestaveb. Kostel kryjí sedlové střechy. Z větší části jsou zachovány všechny tři středověké střešní štíty. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s branou, zvonice a pozemky areálu.