kostel Zvěstování Panny Marie

Kostel Zvěstování Panně Marii je jednolodní orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem, která přímo navazuje na západní budovu předzámčí. V hladké severní fasádě prolomena tři vysoká pravoúhlá okna půlkruhového završení a dvě menší okna stejné architektonické profilace. V přízemí na severní stranu prolomen hlavní vstup do kostela s půlkruhovým zaklenutím, lemovaný štukovou bosáží a vstup do sakristie s novogotickým ostěním ve tvaru sedlového portálku. Sakristie půlkruhového půdorysu je prolomena čtyřmi vysokými půlkruhově završenými okny zdobenými profilovanou šambránou. Nad okny drobná kruhová okénka bez výplní akcentována profilovanou šambránou. Jižní strana kostela s hladkou fasádou završenou profilovanou podstřešní římsou. Ke kostelu je přistavěn kamenný mohutný opěrák, který původně nesl krytou chodbu spojující zámeckou budovu s kostelem. Střecha sedlová, nad závěrem půlkuželová, krytá pálenou střešní krytinou.