kostel Zvěstování Panny Marie

Areál kostela stojí ve východní části obce na mírném návrší nad potokem, v nadmořské výšce 460 m. Je situován na návsi, při komunikaci. Pozemek se zrušeným hřbitovem opisuje nízká kamenná ohradní zeď. Poměrně rozlehlý kostel má obdélnou plochostropou loď o délce cca 12,5 m a šířce 8,7 m, polygonálně ukončený presbytář o délce cca 7 m se žebrovou klenbou, sakristii na severní straně s lehce hrotitou valenou klenbou a západní hranolovou věž s bání. Ve stavbě stojí za pozornost opěrné pilíře presbytáře a původní gotický portál na jižní straně lodi, s přerušením prutů hlavicemi ve tvaru lidských masek. Hrotitá okna presbytáře vznikla dílčí úpravou původních gotických oken. Ze středověkého kostela jsou také zachovány oba štíty lodi. Gotický je i průchod do podkroví presbytáře./ Předmětem ochrany je areál kostela Zvěstování Panny Marie - kostel, zbytky původní ohradní zdi a příslušné pozemky.