koželužská škola

Areál průmyslové školy zahrnuje původní koželužskou školu postavenou podle návrhu prof. Gočára (hlavní budova, pavilon dílen, vila) a přístavby, které se postupně realizují od druhé poloviny 70.let (vstupní objekt, tělocvična, laboratoře, pavilon zájmové činnosti, nové dílny). Budovy původní koželužské školy a chodby vstupní části vymezují vnitřní parkově upravené atrium, které slouží jako komunikační a odpočinkový prostor (původně dvůr koželužské školy). Na vstupní objekt v prostoru respíria napojen jednopatrový pavilon laboratoří s bytem školníka a tělocvična 30 x 15 m s navazujícími šatnami, umývárnami a nářaďovnou v suterénu s učebnami v přízemí. Ve dvorním traktu jsou sklady materiálu, strojovna vzduchotechniky, strojní zkušebna a garáže. Ve dvoře je nový pavilon zájmové činnosti navazující přestřešenou částí na dvorní trakt tělocvičny. Dvůr s asfaltovým povrchem je na jižní straně vymezen krytým přístřeškem na kola a parkovištěm vozů. Do Hradecké ulice ohraničen plotem se zděnou podezdívkou a pilíři, výplně tvoří kované mříže.