krucifix

Mramorový kříž s kovovým korpusem Krista. Na obdélný plintus dosedá hranolový sokl nesoucí z přední strany německý zlacený nápis s datací. Na sokl dosedá svislý hranol vymezený vespod profilovanou římsou s oblounem a v horní části širokou vyloženou římsou, vynášenou pásem stylizovaných obdélných konzol. Na přední straně v profilovaném rámu s ušima německý zlacený nápis. Následuje několikrát odstupněná patka vynášející samotný kříž. Latinský kříž má pravoúhlá břevna - po obvodu mírně zkosená. Na přední straně nad křížením břeven stojí dvouřádkový nápis IN / RI. Korpus Krista na kříži je poměrně malého rozměru. Tělo Krista je mírně prověšeno, hlava skloněna k pravému rameni. Bederní rouška stažena a rozpuštěna u pravého boku.