kultovní místo a mohylové pohřebiště

Halštatské kultovní místo se nachází v západní části oválné vrcholové plošiny o rozměrech cca 30 x 15 m a na úbočí pod ní. Na povrchu terénu se nijak neprojevuje, jeho existenci dokládá kulturní vrstva a několik zahloubených objektů obsahující značné množství nálezů kultovního charakteru. Mohylové pohřebiště leží v nadmořské výšce 478-490 m na severozápadním svahu Burkováku. Na západní straně zasahují mohyly až k okraji lesa, takže je možné, že se pohřebiště původně rozkládalo i v přilehlých polních tratích, kde byly mohyly později zničeny orbou. Na lokalitě se nachází 33 mohyl, z nichž ty z doby halštatské dosahují výšky až 1,5 m a průměru až 15 m, menší mohyly o průměru 5-10 m a výšce do 0,5 m jsou řazeny do starší doby bronzové.