Kytlicova vila

Dům je situován ve spodní uliční řadě nad prudkým svahem, což poskytuje krásný výhled na pražské panorama. Vila sestává ze tří podlaží: zvýšeného suterénu s traktem k ulici, přízemí (nad terénem ulice) s terasou a prvního patra s terasou. Podle projektu se jedná o dvoupodlažní, vzhledem ke svažitému terénu spíše o trojpodlažní stavbu se zvýšeným suterénem, díky němuž je tu umístěna garáž s vjezdem z ulice. V západní části provozního zázemí domu byla vedle garáže v projektu navržena ještě předsíň, sušárna, prádelna a toaleta (ve skutečnosti ale byl na místě sušárny a prádelny domovnický byt o dvou místnostech a sociálním zázemí). Východní část suterénu je rozšířena ještě o hospodářský trakt, vystupující z hmoty stavby až k uliční čáře (podle terénu ulice zaoblený) obsahující sklepy, sklady uhlí a spižírnu. Plochá střecha tohoto traktu je pojata jako terasa přístupná z obývacího pokoje a haly bytu v přízemí. Křivka terasy nad vstupem sleduje vrstevnici a napomáhá přirozenému zasazení stavby do svažitého terénu. Zastavěná plocha je 187,5m2, obestavěný prostor 1412 m2.