lávka dřevěná

Suchovršická lávka (větší) byla postavena Josefem Mackem, tesařským mistrem z České Skalice v r. 1922. Převádí místní komunikaci ze silnice Úpice - Trutnov do tzv. Zlaté jámy (též Velká Strana). Jde o originální kombinaci zdvojených podélných a příčných lichoběžníkových věšadel. Podélná věšadla jsou zavětrována ve středních polích ondřejskými kříži. Rovněž mostovka je ze spodní strany zavětrována pěti ondřejskými kříži, 3 ks ondřejských křížů jsou umístěny i ze spodní části krovu nad mostovkou. Most je celkem zavětrován 10 ks ondřejských křížů. Zdvojeny jsou rovněž sloupky čelních portálů, jejichž bednění má půlkruhové vyříznutí. Na zdvojených sloupcích jsou čtyři květinové truhlíky, v nichž je okolními obyvateli udržována květinová výzdoba. Krov má celkem 28 ks krokví a je - spolu spolu s přesahy příčných věšadel - nyní kryt eternitem, nad přesahy věšadel jsou krátké pultové stříšky. Most je celkem dlouhý 26 m, 4 m široký, hřeben střech je 8 m nad hladinou řeky a 6 m nad mostovkou. Zábradlí je 80 cm vysoké.