lázeňský dům Bedřicha Smetany

Čtyřetážová volně stojící budova obdélného půdorysu orientovaná podélnou osou sever - jih a východním průčelím. V ose umístěn vstpní risalit s loggiemi nad vstupem mezi dvěma polygonálními věžovými útvary. Boční křídla o 4 okenních osách, okna pravoúhlá. Fasáda členěna vertikálními pilastry, před průčelím loubí s terasou v úrovni 2. nástupní etáže. Na ni navazují na bocích objekty nízké kolonády, na opěrných zdech zdobených glazovanými barevnými reliéfy. Obdobný reliéf s motivem 4 ženských postav je umístěn na nadstřešním kubickém vyvedení vstupního risalitu. Terasa přístupná trojramenným schodištěm je kryta skleněnou markýzou podobně jako loggie ve čtvrté etáži. Valbová střecha kryta glazovanou drážkovou krytinou. Vnitřní dispozice: trojtrakt se střední chodbou hotelového typu. Chodba ústí do vstupní haly se schodištěm. Materiál: kámen, cihla, omítka, železobeton; krytina: glazovaná, drážkovaná