lázeňský dům Continental

Dům je třípatrový s průčelím do Tržiště; šestiosým, krajní osa okenní je vždy se zdvojenými okny. Přízemí je v krajních osách s velkým obloukovým vchodem s původními řezanými novorenesančními dveřmi s kovanou mříží (jen u levého vchodu, vpravo nikoliv). Mezi vchody jsou tři velká oblouková okna oddělena vždy toskánským sloupkem se štukovou palmetovou hlavicí a dolní částí něž bohatě zdobenou. Nad přízemím se nachází silně vyložená římsa. Boční rizality velmi mírně vystupují (nad přízemím). Okna 1. a 2. patra jsou vesměs obdélná, s římsami i frontony v 1. patře, u krajních dvojoken segmentovými, u oken mezi nimi trojúhelnými. V 2. patře inverzní užití. Okna 3. patra jsou oblouková, bez říms i frontonů. Výrazná kladí a silně vyložená korunní římsa na konzolách. Bohatý štukový i kamenický detail je ve frontonech bočních oken; pod frontony v parapetech, v dolní části pilastrů a sloupku bocích oken 1. patra, rovněž na pilastrech po bocích dvojitých oken 3. patra, ve vlysu pod korunní římsou. Nad bočními rizality je vždy dvouetážový vikýř - dolní část rovněž s dvojitým obloukovým okénkem, nad ní vždy štítek se štukovým reliéfem je završený segmentovým frontonem. Mezi oběma krajními vikýři je vždy nad každou okenní osou menší vikýř s obloukovým oknem s paralelní římsou nahoře. V přízemí se nachází restaurace - hala s bohatou štukovou nástropní výzdobou - obdélné nástropní zrcadlo, uvnitř něho ještě ovál, motivy kartuší, festonů, květin, v průběžném kládí ve vlysu festony, nahoře zubořez, na dolní části volný sloupů reliéfní grotesky a květinové závěsy, prstence s vejcovcem.