lázeňský dům Jestřabí

Volně stojící dvoupatrová budova, členěna jedním středním a dvěma bočními risality. Půdorys ve tvaru I. Hlavní průčelí o 7 okenních osách, okna pravoúhlá. Na osu prolomen pravoúhlý vchod. Vchod v lomu podélné osy, ve výši druhé etáže přístupný po můstku. Fasáda členěna nízkým soklem a nárožními opěráky z lomového kamene. Zděná cihlová konstrukce omítnutá vápenou omítkou ve dvou odstínech okrové barvy. Podnož budovy geometricky členěna dřevěnou mříží na popínavé rostliny. Okna v přízemí segmentově zaklenuta. Okna v 1. a 2. patře pravoúhlá s hrotitým rámováním. Pod okny návojové parapetní římsy. Okna 2. patra vsazena do hrázděného zdiva (2+3+3+1+3+2), okna zahrocená. Konstrukce krytých i volných balkonů na dřevěných konsolách. Barevná kombinace žlutá, zelená, červená. Budova zastřešena proniky sedlových střech a valbami. Stropy trámové, místnosti plochostropé. Materiál: cihla, omítka, dřevo; krytina: taška