lázeňský dům Mickiewicz

Uliční trojtrakt spojený trojramenným schodištěm s dvorním traktem. Průčelí čtyřosé se středním arkýřem. Přízemí a 1. patro modernizováno do podoby výkladců v pozdější době. Arkýř probíhající ve středních dvou osách až nad mansardu je lemován pilastry a završen prolamovaným štítem. Okna 2. patra jsou segmentová, v postranních osách balkónová, také segmentová. Balkóny segmentového půdorysu mají postranní osy 3. a 4. patra. Litinové zábradlí je zpracováno do secesního ornamentu. Okna jsou lemována jednoduchými rámovými šámránami. Nad korunní římsou jsou dvě dvojice mansardových oken, ukončených štítkem ve tvaru oslího hřbetu. V parapetu pod okny 2. patra arkýře je umístěna pamětní deska s nápisem: "TU MIEZSKAL 1829 ZDE BYDLEL / ADAM MICKIEWICZ". Na fasádě pod lomenou římsou je secesní ornament.