lázeňský dům Quisisana

Dům je disposičně trojtraktem se střední chodbou, schodištěm v zadním traktu a s východním dvorním křídlem. Osmiosé průčelí je výrazně modelováno lodžií ve střední části. Nad masivním soklem je celé průčelí členěné pásovou rustikou. Vstup po pravé straně rámovaný dvěma atlanty, kteří stejně jako na druhé straně podpírají dvojpodlažní arkýř. Lodžie v přízemí, je zasklená a v parapatních výplních jsou balustry. V 1. patře patrová a poprsníková římsa, okna arkýřů s masivními rustikovanými šambránami, v krajních osách pilastrová s prolomeným trojúhelníkovým frontonem a s čučkem. Lodžie je podpírána třemi sloupy s volutovými hlavicemi, v zábradlí balustráda. 2. patro je analogické, v parapetu arkýře festony, bontony v krajních osách jsou segmentově prolomené. Ve 3. patře nad arkýři balkony s pilastry a litinové zábradlí, které je i v lodžii. V krajové ose šambrány s ušima, přímá nadokenní římsa, pod poprsníkovou římsou čabraka. Nad korunovou konzolovou římsou v mansardě průběžná lodžie, v předposledních osách samostatné lodžie s pilastry a kládím, nesoucím trojúhelníkový štít. V krajních osách samostatná mansarda, okna s pilastry a trojúhelník.