lázeňský pavilón Solného a Lučního pramene

Empírový přízemní pavilon s jednopatrovou střední částí a krátkými příčnými trakty po stranách, symetricky řešený podle hlavní osy a krytý sedlovými střechami. Průčelí střední části člení čtyři ploché toskánské pilastry nesoucí kladí a trojúhelníkový tympanon. Stěny jsou v dolní části prolomeny pravoúhlými okny se žaluziemi a v ose nad vstupem, v horní části je zdobí půlkruhové orámované okno a po stranách slepá kruhová okna. Boční křídla člení sdružené toskánské pilastry, nesoucí profilované kladí. Mezi ně jsou vložena okna se žaluziemi. Boční příčné trakty mají niky s vloženými vázami a jsou ve střeše ukončeny nízkou atikou. V interiéru jsou stěny členěny rámováním, pilastry a nikami, stropy jsou ploché s fabiony, nad pramenem plochá kopule.