lékárna

Dům č. p. 3 je zděná solitérní dvoupodlažní stavba zastřešená valbovou střechou pokrytou vláknocementovými šablonami. Hlavní průčelí je orientované do prostoru Klášterního náměstí, předstupují mu tři mělké rizality, na středovém rizalitu pak v úrovni 2. NP trojboký arkýř. Hlavní průčelí je sedmiosé v rytmu 1-2-1-2-1, vstupní otvor je prolomen ve středové ose průčelí a je uzavřen segmentovým obloukem. Okenní otvory jsou výškově obdélné, osazené dvojitými špaletovými výplněmi, vnější okna jsou v líci fasády. Fasády vertikálně členění hladké pilastry, které vynášejí hlavní římsu v podobě kladí, hlavice pilastrů jsou zdobeny bohatými rostlinnými štukovými motivy. Vnější omítky v úrovni přízemí jsou hrubě strukturované, pohledové, ve vyšších partiích fasády pak hladké. Fasáda je barevně řešena nátěrem lomené bílé a okrové barvy. Dvorní průčelí je hladké, nečleněné, monochromní v odstínu bílé barvy. Interiér stavby je v úrovni přízemí klenut valenými klenbami se styčnými trojbokými výsečemi, část místností je plochostropá. Zájmový prostor bývalé uhelny je situován ve dvorním objektu, který představuje zděnou přízemní stavbu zastřešenou sedlovou střechou pokrytou pálenou taškou bobrovkou. Uhelna je půdorysně obdélná místnost, která je z prostoru dvora přístupná vjezdem zaklenutým segmentovým obloukem. Vjezd uzavírají nepůvodní dvoukřídlá svlaková vrata. Stropní konstrukce je nahrazena volně loženými fošnami na vazných trámech krovu. Podlahové souvrství je tvořeno betonovou mazaninou.