mariánský sloup

Na dvoustupňové obdélné základně, která je v přední a zadní části konvexně tvarovaná a ohrazená balustrádou z hranatých kuželek stojící sousoší se sloupem Panny Marie. Na nárožích základny stojí bohatě konvexně travované sokly v horní části ořímsované, na nichž stojí sochy světců. Směrem ke klášteru po levé straně stojí socha sv. Benedikta s plnovousem v téměř životní velikosti, který je oděn v řádové roucho a v levé ruce nese zavřenou knihu. Nad hlavou má kovovou zlacenou paprskovou svatozář. Po pravé straně na soklu stojí socha sv. Karla Boromejského, který má levou ruku položenou na hrudi, je oděn v dlouhé kanovnické roucho a nad hlavou má paprskovitou zlacenou svatozář. Za sochou sochou sv. Benedikta je umístěn sv. Roch v téměř životní velikosti, který si nad pravým kolenem lehce odhrnuje sukni a na sobě má dlouhý plášť. U levého boku mu visí kulatá nádoba. U pravé nohy leží pes. Za sochou sv. Karla Boromejského je umístěna socha sv. Šebestiána v téměř životní velikosti. Světec mladistvého vzhledu oděn pouze v bohatě řasenou bederní roušku je provazy připoután ke kmeni. Nad halvou má pozlacenou paprskovitou svatozář. Uprostřed ohrádky mohutný obdélný sokl, ve střední části mírně vystupující s rytými pravidelnými vpadlinami. Na přední straně hluboká skalnatá jeskyně s plastikou ležící sv. Rosalie. Sokl ukonšen vyloženou profilovanou římsou, na ní nízký nástavec se dvěma barokními kartušemi se znaky, uprostřed ve velké kartuši reliéf Kristovy hlavy s nápisem okolo: SALVATOR MUNDI. aDIUVA NOS. Nástavec ukončen vyloženou profilovanou římsou na ní vysoký čtyřboký hranol, nahoře i dole ořímsovaný, na něm sloup s korintskou hlavicí. Na hlavici zeměkoule obtočená hadem a na ní stojí plastika Immaculaty v téměř životní velikosti, která je oděna v bohatě zřasené roucho s pláštěm přehozeným přes rameno. Ruce sepjaty před tělem, zdviženy k pravému rameni. Hlava zakloněna a pootočena k pravému rameni. Kolem hlavy obroučka z hvězd. Tělem probíhá esovitý pohyb. Po obou stranách hranolu na nástavci postavy anděllů v téměř životní velikosti s rozepjatými křídly v kontrapostu.