měšťanský dům

Nárožní jednopatrový dům orientovaný západní štítovou a jižní stranou do ulice. Západní průčelí v přízemí na jihu otevřeno novodobým výkladem, severněji obdélným portálem, v původním kamenném ostění se zvýrazněným klenákem novodobé dveře. Nejseverněji prosté obdélné okno. Patro čtyřosé, mezi patrovou římsou a spojeno podokenní římsou oken pod krajními osami drobné lizény, mezi nimi girlandy, pod středními ve štukových rámcích zaslepené balustrády s šesticemi kuželek. okna dělena písmenem T, zdvoená, otvírána dovnitř. Nad ony obdélné štukové rámce, vprostěd s kruhem. Výš frontony na rovných, do stran přesahujících spodních římách - nad krajními osami trojúhelné, nad středními segmentové. Poměrně masivní hlavní římsa. Jižní stěna do úzké uličky, cca vprostřed větrací okénko sklepa, v přízemí dvě osy, okna dvojkřídlá, zamřížovaná, novodobá. V patře trojice os, nejzápadnější v profilované šambráně se zvýrazněnou nadokenní a podokenní římsou, okno stejné jako v průčelí. Stejné šambrány i zvbývající dvě osy, střední z větší části zaslepena, nejvýchodnější s dvojkřídlým oknem. Dvorní fasáda v levé části se dvěma trojkřídlými okny nad sebou, dvěma okny do krovu a patrovým novodobým přístavkem k pravé části. Střecha pultová, na jedné straně s valbou. Krovní konstrukce vaznicová s kleštinami, půdní dlažbou půdovky. Interiér: V přední části dispozice situována prodejna - vedle sebe trojice valeně klenutých prostor (prostřední navíc s valeným pasem), za nejjižnější plochostropá prostora. Směrem do dvora valeně klenutá chodba, jižně od ní nezpřístupněné bytové prostory. Ve střední části objektu širší, přepříčkovaná prostora pod rozměrnou plackovou klenbou a valeným obloukem otevřený nástup na původní schodiště pod stoupavým segmentem s dřevěným obložením nástupních nároží. Původní detaily: Kamennými deskami dlážděná chodba do dvora, některá okna, kliky (typ elegant). Objekt podsklepen jednou hloubkově orientovanou valeně klenutou prostorou, z lomového zdiva, bílenou. Kamenná dlažba.