měšťanský dům

Dvoupatrový dům stojící na hloubkové parcele v městské zástavbě, kratší okapovou stěnou orientován do ulice. Přízemí tříosé, v postranních osách dřevěné výkladce se vstupy do obchodu, historizující, ve spodní části výkladců dřevěná rámování s dekorem listoví. Okno výkladce a vstupní dveře do obchodu odděleno dřevěným kanelovaným sloupkem s jednoduchou hlavicí. Ve střední ose vstupní dveře do domu, zapuštěné ve valeně zaklenutém otvoru. Dveře dřevěné, historizující, v jedné třetině prosklené s historizujícím zamřížováním, v oblouku se světlíkem děleným malým dřevěným sloupkem na půl. Fasáda přízemí členěna prstenci, po stranách vstupních dveří na každé straně pilastr s prstenci zdobenýma vpichy v omítce. Ve vrcholu vstupního oblouku vystupující klenák se lví hlavou. Pilastry nesou kladí s triglify. Patro dělí od přízemí desková římsa se zubořezem, oplechovaná. Okna v 1. i ve druhém patře čtyřdílná, čtyřtabulková, s poutcem. Souvislá podokenní římsa, oplechovaná, okna ve střední ose blíže k sobě. Kolem oken v postranních osách profilované šambrány s ušima a kapkami a dekory čtverců s vystouplými vrcholy jehlanů uprostřed. Suprafenestra zdobena dekorem obdélného rámování se svislým vroubkováním, po stranách dubové ratolesti, nad ním obloukový fronton nesený konzolkami, v oblouku s výraznou mušlí. Okna ve střední ose ve vpadlých hladkých šambránách, po stranách dva pilastry s vpadlými obdélnými plochami a prstenci, uprostřed mezi okny pilastr tvaru iónského sloupu na hranolovém podstavci. Suprafenestra tvořena architrávem neseným konzolkami, mezi nimi vystouplé obdélníky s jehlanci, po stranách dubové ratolesti. Průběžná podokenní římsa. Pod okny 1. patra mezi parapetem a mezipatrovou římsou pod pilastry tři pilířky s patkami a hlavicemi, mezi nimi balustrády. Pod okny v postranních osách vystouplé obdélníkové plochy. Okna ve 2. patře stejná, kopírují osy 1. patra. Průběžný deskový parapet, pod okny vystupuje, v postranních osách oken nesen konzolkami. Mezi nadokenní římsou 1. patra a podokenní římsou 2. patra ve střední ose pilířky s patkami a hlavicemi, mezi nimi dekor obdélného rámování s dekorem větví s květy a mušlemi. Šambrány shodné s 1. patrem, pouze pilastr ve střední ose korintský. Nad okny v postranních osách desková římsa nesená konzolkami, nad střední osou suprafenestra se stejným dekorem jako v 1. patře, nadokenní římsu tvoří tympanon na krajích s vázami. Po celé výšce 1. a 2. patra nárožní pilastry s prstenci a vpadlými čtvercovými plochami. Konzolová korunní římsa se zubořezem. Fasáda bílá, architektonické prvky žluté. V Příčné ulici v přízemí okna, v 1. a 2. patře tři osy čtyřdílných čtyřtabulkových oken v profilovaných šambránách, deskové podokenní parapety, fasáda hladká, žlutá.