měšťanský dům

Zděný patrový městský dům na obdélné hloubkové parcele, okapová stěna souběžně s ulicí. Dům zděný z kamene a cihel. Střecha nad hlavním průčelím mansardová, jinak valbová, pokrytá červeně natřeným pozinkovým plechem, v uliční okapové stěně střechou prostupují čtyři pultově zastřešené vikýře, rovněž oplechované, ve vrcholu střechy světlík prosvětlující schodiště. V přízemí se do náměstí otvírají tři stlačené oblouky loubí se dvoustupňovými hladkými archivoltami. Oblouky nesou mohutné kvádrové čtyřboké pilíře z načervenalého pískovce. Pilíře mají mohutné přesazené profilované hlavice, patky s podvalkem utopeny pod úrovní vozovky, pravá ve schodišťových stupních vedoucích k sousednímu domu. Pod úrovní vozovky utopeno celé loubí. Jedním obloukem se loubí otvírá také do spodní části náměstí. Podloubí je zaklenuto dvěma poli křížové klenby a jedním polem valené klenby s nepravidelně rozmístěnými trojbokými výsečemi. V levé části podloubí jsou umístěna dvoukřídlá šikmo šalovaná vrata s půlkruhovým nadpražím. Vedle vrat je pod omítkou patrné kamenné ostění zazděného vstupu. Ve střední části podloubí je jednodílná dřevěná výkladní skříň, ostění obloženo také dřevem. Ve třetím poli vstup do domu a stejná výkladní skříň v menším provedení. Vstup má profilované ostění ze žlutého pískovce, nadpraží segment. Vstupní dveře dvoukřídlé, rámové, spodní kazety laťované, vrchní dvě prosklené, nade dveřmi třídílný světlík. Patro čtyřosé, v každé ose dvě sdružená dvoudílná okna dělená poutcem, kolem oken hladké šambrány. Fasáda hlavního průčelí hladká, pouze hladké nárožní lizény. Fabionová korunní římsa kolem celého domu. Barva fasády hlavního průčelí světlá pastelově hnědá, architektonické prvky tmavší odstín. V bočním průčelí nad obloukem loubí zapuštěné dvojité šestidílné okno dělené poutce, vnitřní část s vitráží. Přední část bočního průčelí hladce omítnutá, zadní část omítnutá hrubě. V přízemí bočního průčelí tři opěráky, mezi nimi dvě obdélná okénka vyplněná luxferami a dvě dvoukřídlá čtyřtabulková zapuštěná okna. V patře vyjma zmíněného okna čtyři další stejná okna, bez vitráží a jedno dodatečně zazděné okno s hladkou šambránou. K zadnímu průčelí přiléhá pultově zastřešený přístavek provozně spojený s domem, tvoří celé zadní průčelí. Zadní průčelí hrubě omítnuto, patro dělí hladká římsa v maltě. V přízemí dvě jednodílná typizovaná okna, jedno třídílné třítabulkové okno a troje vstupní dveře. Jedny dveře laťované, jedny prkenné svisle šalované, jedny kazetové. V patře čtyři šestidílná šestitabulková okna a jedno malé obdélné okno.