měšťanský dům

Zděný městský dům obdélného půdorysu, patrový, okapovou stěnou orientovaný souběžně s ulicí. Střecha sedlová, pokrytá šablonami pozinkového plechu. Třídílná dvoutraktová vnitřní dispozice zachována, pravá průčelní místnost předělena příčkou. Středem přízemí vede průchozí chodba zaklenutá valeně s pětibokými styčnými výsečemi, v zadní části chodby původní klasicistní dveře na verandu. Pravá průčelní místnost předělená příčkou je zaklenutá pruskými klenbami, pravá zadní místniost plochostropá. Prostory v levé části dispozice adaptovány na garáž, plochostropé. Schody do patra ve střední části domu jsou dřevěné, zalomené. Patro má shodnou dispozici s přízemím, plochostropé. Schody na půdu z patra rovněž dřevěné zalomené. Půda s cihelnou dlažbou, patrová, krov hambalkový. Patro půdy tvoří fošny položené na hambalcích. Dům je podsklepen, schody do sklepa z chodby obložené dřevem. Sklepní místnost pod přední částí domu položená souběžně s průčelím je zaklenutá valeně s pětibokými výsečemi, sousední místnost položená kolmo k průčelí je zaklenuta valeně. Sklepní místnost pod zadní částí domu je zaklenutá valeně s pětibokými výsečemi, tato místnost je položená souběžně se zadním průčelím domu. Sklepní chodba je klenutá segmentově. Dveře a podlahy v interiéru novodobé. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otvírá šest arkád podloubí. Oblouky arkád jsou půlkruhové, nesené hranolovými pilíři z červeného pískovce. Patky pilířů jsou kvádrové, hlavice výrazně přesazené a bohatě profilované. V podloubí zprava tři jednodílná typizovaná okna ve slepých arkádách, vstup do domu, jedno okno vyzděné luxferami a kovová garážová vrata. vstupní dveře nové, ze 2/3 laťované, nevhodné. U vstupu dva pískovcové pilíře s kvádrovými patkami a profilovanými hlavicemi (zmenšená obdoba pilířů arkád), nadpraží rovné, zděné, zřejmě upravené. Střední dvě pole podloubí jsou zaklenuta plackami, krajní pole křížovými klenbami. Stěna podloubí je obložena keramickým obkladem. Patro šestiosé, okna plastová, bez šambrán a parapetů. fasáda nečleněná, omítka stříkaná. Lehce profilovaná korunní římsa se zubořezem. Dům je oproti sousednímu objektu předsazen, v předsazení se otvíra jeden staejný oblouk jako v hlavním průčelí. K přízemí zadního průčelí přiléhá zděná veranda s pochůznou střechou, v patře tvoří balkon. V přízemí tři lícová čtyřdílná čtyřtabulková okna s hladkými šambránami, pískovcové parapety, tři stejná okna nad nimi v patře. Ve verandě v přízemí jednodílné typizované okno, za verandou jedno okno vyzděné luxferami. Vstupní dveře na balkon v patře typizované. Fabionová korunní římsa, celá stěna hrubě omítnuta.